ReteteDeLux.net

Author: Unknown // Category:
Ai nimerit la fix! Aici gasesti retete culinare dispuse pe categorii. Printre categoriile care se gasesc pe site enumeram: Aperitive si gustari, Retete din Carne de miel, Retete din Carne de vita, Retete de Clatite, Deserturi, Dulceturi si conserve, Retete de Fripturi, Retete de Garnituri, Retete de Paste, Retete de Peste si fructe de mare, Retete de Prajituri, Supe - ciorbe - borsuri si multe altele. Totul gratis si usor!

Pe ReteteDeLux.net se accepta link exchange si reclama!

Budinca din taitei cu sos de vanilie

Author: Unknown // Category: , , ,

Materie prime (pentru prepararea a 10 portii, portia=230g ):
·        faina - 600g
·        oua - 250g
·        sare - 20g
·        lapte - 2l
·        zahar - 100g
·        vanilina - 0.25g sau zahar vanilat - 10g

pentru tava:
·        margarina sau unt - 25 g
·        pesmet sos - 50 g
·        lapte - 1.5 l
·        zahar - 50 g
·        oua (2galbenusuri) - 50 g
·        amidon - 5 g
·        vanilina - 0.12 g
·        vin alb - 50 ml


Operatii pregatitoare:
Ouale se separa, se dezinfecteaza si se trece prin jet de apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri la 3 oua(150g). Faina se cerne. Din faina, 2oua, sare si 50ml apa se prepara coca de taitei, care se lasa in repaus 15 minute. Se intinde o foaie subtire si se lasa sa se zvante putin. Se taie in fasii subtiri.

Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe cu 100g zahar. Cand da in clocot se introduc taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Cand taiteii sunt fierti se adauga vanilina, se retrage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor pentru uniformizarea compozitiei,se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet, se uniformizeaza suprafata si se coace la cuptor la o temperatura moderata, timp de 20-30minute. Se raceste putin si se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare. Sosul de vanilie se prepara

Budinca din taitei cu nuci

Author: Unknown // Category: , ,

Materi prime (pentru prepararea a 10 portii, portia=230g ):
·        faina-600g
·        oua-250g
sare-10g
·        zahar vanilat-10g sau vanilina-0.25g
·        lapte-2l=2000ml
·        miez de nuca-100g
·        zahar-150g

pentru tava:
·        margarina sau unt-25g
·        zahar-50g

pentru sos:
·        lapte-250g
·        zahar-50g
·        oua(2galbenusuri)-50g
·        rom-50g
·        vanilina-0.25g


Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, la 3 bucati se separa albusurile de galbenusuri. Miezul de nuca se alege si se macina cu masina speciala de nuci. Pesmetul se cerna. Faina se cerne pe planseta, in mijloc se pun 2oua(100g), sare si 50ml apa si se framanta o coca de taitei, de consistenta potrivitra, care se lasa in repaus,15minute. Coca de taitei se intinde in foi subtiri, se lasa sa se zvant, se fac sul si se taie fin. Taiteii se lasa sa se usuce si se cern de faina.

Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe cu zahar cand da in clocot se introduce taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Cand taiteii sunt fierti se lasa sa se raceasca. Taiteii fierti se amesteca cu jumatate din cantitatea de miez de nuca, vanilina sau zahar vanilat, galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt,tapetata cu zahar. Se niveleaza suprafata, se presara miez de nuca (50g) si se coace la cuptor cu temperature moderata, 20-30minute. Budinca se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel: galbenusurile de ou se bat la cald cu zahar, cand compozitia se ingroasa se adauga treptat lapte cald, amestecand continuu. Se fierbe pana ce se ingroasa, se adauga rom si vanilina.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos deasupra.
 
 
BlogCatalog