Budinca “Cina”

Author: Unknown // Category: ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii, portia = 200g):
·        1 kg branza de vaci
·        450 g faina       
·        200 g oua
·        150 g zahar
·        15 g zahar vanilat
·        15 g razatura de lamaie
·        100 g stafide                 
·        750 ml lapte
·        25 g zahar farin
·        10 g sare
pentru tava:
·        50 g margarina sau unt
·        50 g


Operatii pregatitoare:
Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.Stafidele se curate de codite si se spala.

Tehnica prepararii:
Branza de vacii se framanta cu faina si sare pana se obtine o compozitie omogena de consistenta potrivita ca de papanasi. Aceasta compozitie se imparte in 12 bucati egale. Fiecare bucata se intinde in forma de fitil cu diametru de 1cm si se taie in bastonase de 4-5 cm lungime. Bastonasele se fierb in lapte cu zahar , circa 15 minute si se lasa la racit. Galbenusurile se spumeaza, se amesteca cu zahar vanilat, razatura de lamaie, stafide si albusurile battue spuma, se adauga la bastonasele fierte si racite si se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperature moderata timp de 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Prezentarea si servirea :
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece. 

0 Responses to "Budinca “Cina”"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog