Budinca cu branza de vaci

Author: Unknown // Category: , ,
Materii prime(pentru prepararea a 10 portii,portia=150g):
•    branza de vaci-0.600  kg
•    lapte               -0.600  l
•    amidon           -0.060  kg
•    oua                 -0.150  kg
•    zahar              -0.150  kg
•    vanilina          -0.0005kg
•    sirop de fructe-0.250  kg
•    gris                 -0.250  kg
•    margarina       -0.050  kg



Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Amidonul se dizolva in 100ml lapte rece. Grisul se fierbe.

Tehnica prepararii:
Laptele(500ml)se fierbe cu zahar (100g)si amidon la foc moderat amestecand continuu circa 10minute. Se adauga vanilina si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu branza de vaci, gris, galbenusuri si albusuri batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cuzahar. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperature moderata, timp de 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea :
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sirop de fructe deasupra.

0 Responses to "Budinca cu branza de vaci"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog