Budinca din taitei cu nuci

Author: Unknown // Category: , ,

Materi prime (pentru prepararea a 10 portii, portia=230g ):
·        faina-600g
·        oua-250g
sare-10g
·        zahar vanilat-10g sau vanilina-0.25g
·        lapte-2l=2000ml
·        miez de nuca-100g
·        zahar-150g

pentru tava:
·        margarina sau unt-25g
·        zahar-50g

pentru sos:
·        lapte-250g
·        zahar-50g
·        oua(2galbenusuri)-50g
·        rom-50g
·        vanilina-0.25g


Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, la 3 bucati se separa albusurile de galbenusuri. Miezul de nuca se alege si se macina cu masina speciala de nuci. Pesmetul se cerna. Faina se cerne pe planseta, in mijloc se pun 2oua(100g), sare si 50ml apa si se framanta o coca de taitei, de consistenta potrivitra, care se lasa in repaus,15minute. Coca de taitei se intinde in foi subtiri, se lasa sa se zvant, se fac sul si se taie fin. Taiteii se lasa sa se usuce si se cern de faina.

Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe cu zahar cand da in clocot se introduce taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Cand taiteii sunt fierti se lasa sa se raceasca. Taiteii fierti se amesteca cu jumatate din cantitatea de miez de nuca, vanilina sau zahar vanilat, galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt,tapetata cu zahar. Se niveleaza suprafata, se presara miez de nuca (50g) si se coace la cuptor cu temperature moderata, 20-30minute. Budinca se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel: galbenusurile de ou se bat la cald cu zahar, cand compozitia se ingroasa se adauga treptat lapte cald, amestecand continuu. Se fierbe pana ce se ingroasa, se adauga rom si vanilina.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos deasupra.

0 Responses to "Budinca din taitei cu nuci"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog