Budinca de clatite cu sos de vin

Author: Unknown // Category: , , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii,portia= 170g):
pentru foi de clatite:
·        lapte 400 ml
·        faina 250 g
·        oua 100 g
·        ulei 50 g
·        gem  400 g
·        sare pentru crema  5 g
·        lapte 700 ml
·        oua  100 g
·        zahar 100 g
·        amidon 50 g sau faina 75 g
·        vanilina sau zahar vanilat 1.25 g
·        fructe confiate pentru forma 75 g
·        margarina sau unt  25 g
·        zahar sos de vin 50 g
·        oua(2galbenusuri) 50 g
·        zahar 50 g
·        zahar vanilat  1pliculet
·        vin alb 150 ml


Operatii pregatitoare:
Faina  se cerne.Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Fructele confiate se taie marunt. Amidonul se cerne, se dizolva in 50ml lapte. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii:
Din faina, oua, lapte si sare se prepara compozitia de clatite din care se fac 10-12 foi de clatite, care se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine. Crema se prepara astfel: laptele (700ml) cu 100 g zahar, se pune la fiert; cand da in clocot se amesteca cu amidon sau faina. Se lasa sa se raceasca, se adauga galbenusurile de ou si se fierbe la foc moderat amestecand continuu timp de 10 minute. Separat, se bat albusurile spuma. La crema fiarta si racita se adauga fructe confiate, albusurile batute spuma, vanilina sau zahar vanilat si se amesteca pentru omogenizare. Foile de clatite se umplu cu jumatate din cantitatea de crema(circa 400g)si se ruleaza. Intr-o tava unsa cu margarina sau unt topit si tapetata cu zahar, se asaza jumatate din cantitatea de crema ramasa (circa 200g)deasupra si un strat de clatite si se acopera cu restul de crema. Se coace la cuptor cu temperatura moderata, circa 20de minute ;dupa racire se rastoarna pe platou si se portioneaza. Sosul de vin se prepara astfel:galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar, pan ace se ingroasa, se adauga vin si se continua baterea la cald 5 minute. Se adauga zahar vanilat, se lasa sa se raceasca.

Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, cu sos de vin deasupra. Se serveste cald.

0 Responses to "Budinca de clatite cu sos de vin"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog