Budinca din gris cu sirop

Author: Unknown // Category: , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii,portia=150g, sirop de fructe=25g):
·        gris - 300g
·        oua - 200g
·        zahar - 150g
·        lapte - 1,200ml
·        zahar vanilat - 2 pliculete
·        sare - 1varf de cutit
·        sirop de fucte - 250ml
·        margarina sau unt - 50g
·        pesmet - 50g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii:
Grisul se toarna in ploaie, putin cate putin, in laptele care fierbe in clocot, amestecand mereu. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Se adauga zahar si sare, cu 10minute inainte de terminarea fierberii. Se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Grisul cu laptele, fiert si racit, se amesteca cu galbenusurile si albusurile de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu margarina si unt si tapetat cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, 20-30minute.
Dupa coacere, budinca se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cu sirop de fructe deasupra. Se poate servi cald sau rece.

0 Responses to "Budinca din gris cu sirop"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog