Budinca din orez cu mere

Author: Unknown // Category: , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii,portia=250g budinca;sirop de fructe=25g):
·        orez - 700g
·        lapte - 800ml
·        mere - 1000g
·        zahar - 300g
·        oua - 250g
·        vanilina - 0.25g sau zahar vanilat - 10g
·        scortisoara - 1g
·        sirop de fructe - 250g
·        sare - 10g


pentru tava:
·        margarina sau unt - 50g
·        pesmet - 50g


Operatii pregatitoare:
Orezul se allege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Laptele se fierbe. Merele se curata de  coaja si casa seminala;1-2bucati se taie felii, iar restul se rad. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii:
Orezul se fierbe in apa. Cand orezul este aproape fiert, se scurge apa, se adauga laptele fierbinte, se continua fierberea la foc mic, se adauga 150g zahar si sare. Dupa ce orezul e fiert si laptele a fost inglobat de orez, se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.Merele rase se amesteca cu 150g zahar si scortisoara. Orezul cu lapte fiert si racit se amesteca cu galbenusurile de ou si albusurile batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet se asaza 1/3din compozitia de orez, apoi un strat de mere rase,un strat din compozitia de orez, alternand astfel 3randuri de orez cu 2randuri de mere, ultimul fiind de orez. Se niveleaza suprafata, se asaza felii de mere si se introduce tava la cuptor cu temperatura moderata, 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, se portioneaza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cu sirop de fructe. Se poate servi cald sau rece.

0 Responses to "Budinca din orez cu mere"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog