Budinca din paine alba cu mere

Author: Unknown // Category: , , ,
Materi prime (pentru prepararea a 10 portii, portia=170g budinca cu sos):
·        paine alba-500g
·        lapte-1000ml
·        oua-100g
·        zahar-150g
·        amidon-50g
·        vanilina-0.25g sau zahar vanilat-10g
·        mere-400g

pentru forma:
·        margarina sau unt-25g
·        zahar-50g

pentru sos:
·        lapte 250ml
·        zahar-50g
·        oua(2galbenusuri)-50g
·        vanilina-0.125g sau zahar vanilat-5g


Operatii pregatitoare:
Painea alba se curate de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine.Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Merele se spala, se curate de casa seminala si se rad. Amidonul se cerne si se dizolva in 100ml lapte rece. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii:
In laptele fiert se adauga amidon, painea, zahar si se fierb circa 10 minute amestecand continuu. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Se adauga mere rase, galbenusurile si albusurile de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperature moderata, 30-40minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel:galbenusurile de ou se bat la cald cu zahar; cand compozitia se ingroasa, se adauga laptele fiert si se continua baterea la cald 5-10minute. Se adauga vanilina sau zahar vanilat, se lasa sa se raceasca.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cu sos deasupra.

1 Response to "Budinca din paine alba cu mere"

Unknown Says :
10 februarie 2011 la 20:26

Am incercat aceasta reteta. Este delicioasa. Multumesc pentru ea

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog