Budinca din taitei cu sos de vanilie

Author: Unknown // Category: , , ,

Materie prime (pentru prepararea a 10 portii, portia=230g ):
·        faina - 600g
·        oua - 250g
·        sare - 20g
·        lapte - 2l
·        zahar - 100g
·        vanilina - 0.25g sau zahar vanilat - 10g

pentru tava:
·        margarina sau unt - 25 g
·        pesmet sos - 50 g
·        lapte - 1.5 l
·        zahar - 50 g
·        oua (2galbenusuri) - 50 g
·        amidon - 5 g
·        vanilina - 0.12 g
·        vin alb - 50 ml


Operatii pregatitoare:
Ouale se separa, se dezinfecteaza si se trece prin jet de apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri la 3 oua(150g). Faina se cerne. Din faina, 2oua, sare si 50ml apa se prepara coca de taitei, care se lasa in repaus 15 minute. Se intinde o foaie subtire si se lasa sa se zvante putin. Se taie in fasii subtiri.

Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe cu 100g zahar. Cand da in clocot se introduc taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Cand taiteii sunt fierti se adauga vanilina, se retrage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor pentru uniformizarea compozitiei,se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet, se uniformizeaza suprafata si se coace la cuptor la o temperatura moderata, timp de 20-30minute. Se raceste putin si se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare. Sosul de vanilie se prepara

0 Responses to "Budinca din taitei cu sos de vanilie"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog