Budinca din macaroane din branza de vaci

Author: Unknown // Category: , , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii,portia=250g):
·        macaroane-650g
·        branza de vacii-600g
·        oua-250g
·        zahar-200g
·        margarina-50g
·        pesmet-30g
·        razatura de lamaie-25g
·        zahar vanilat-10g
·        sare-10g


Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, adaugandu-se jumatate din cantitatea de zahar. Macaroanele se rup, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa circa 15minute si se trec sub jet de apa rece. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii:
Macaroanele fierte se amesteca cu branza de vaci, galbenusuri, razatura de lamaie, zahar si zahar vanilat. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu albusurile batute spuma, se asaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet si se gratineaza la cuptor circa 20minute. Dupa gratinare, budinca se raceste putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara si se serveste la cald.

0 Responses to "Budinca din macaroane din branza de vaci"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog