Budinca din orez cu sos de vin

Author: Unknown // Category: , , ,

Materi prime (pentru prepararea a 10 portii,portia budinca cu sos de vin=150g):
·        orez-350g
·        lapte-250ml
·        oua-150g
·        zahar-150g
·        vanilina-0.25g sau zahar vanilat-10g
·        sare-10g

pentru tava:
·        margarina sau unt-50g
·        pesmet-50g

pentru sos:
·        zahar-100g
·        oua(2galbenusuri)-50g
·        vin alb-200ml


Operatii pregatitoare:
Orezul se allege de impuritati; se spala si se scurge de de apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii:
Orezul se fierbe in lapte, la foc mic. In timpul fierberii, se adauga zahar si sare. Cand orezul a fiert si laptele a fost inglobat, se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.Orezul cu lapte fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata, 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel:galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar pan ace compozitita se ingroasa. Se adauga treptat vin si se continua baterea la cald, 5-10minute.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de vin deasupra.

0 Responses to "Budinca din orez cu sos de vin"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog