Budinca din paine alba cu sos de vin

Author: Unknown // Category: , , , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii, portia=200g budinca cu sos):
·        paine alba-550g
·        lapte-750ml
·        stafide-50g
·        zahar-150g
·        fructe confiate-150g
·        oua-300g
·        vanilina-0,25g sau zahar vanilat-10g

pentru forma:
·        margarina sau unt-25g
·        zahar-50g

pentru sos:
·        zahar-100g
oua(2galbenusuri)-50g
·        vin alb-250ml
·        vanilina-0,125g sau zahar vanilat-5g


Operatii pregatitoare:
Laptele se fierbe cu zahar.Painea alba se curate de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine.Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.Fructele confiate se taie marunt. Stafidele se curate si se spala.

Tehnica prepararii:
In laptele fiert cu zahar se adauga painea inmuiata si se fierbe 10minute amestecand continuu. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Se adauga fructele confiate, galbenusurile si albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperatura moderata, 30-40minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel:galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar, pan ace se ingroasa, se adauga vin si se continua baterea la cald, 5minute. Se adauga vanilina sau zahar vanilat, se lasa sa se raceasca.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de vin deasupra.

0 Responses to "Budinca din paine alba cu sos de vin"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog