Budinca din taitei cu mac

Author: Unknown // Category: , ,

Materii prime(pentru prepararea a 10 portii, portia=200g ):
·        faina-600g
·        oua-250g
·        sare-10g
·        lapte-2l(2000ml)
·        unt-100g
·        zahar-200g
·        mac-175g
·        smantana-200g
·        vanilina-0,25g sau zahar vanilat-10g
·        zahar farin-50g

pentru tava:
·        margarina sau unt-50g
·        zahar-50g


Operatii pregatitoare:
Ouale se spala se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece; la 3bucati de oua sse separa albusurile de galbenusuri. Macul se spala bine se usuca si se macina cu masina speciala pentru mac sau se piseaza. Faina se cerne pe planseta, in mijloc se pun 100g oua, sare si 50ml apa si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15minute.Coca de taitei se intinde in foi subtiri, se lasa sa se zvante, se face sul si se taie fin. Taiteii se lasa sa se usuce, se cern de faina.

Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe cu zahar. Cand laptele da in clocot se introduc taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Cand taiteii sunt fierti, se lasa sa se raceasca. Taiteii fierti se amesteca cu mac, smantana,vanilina sau zahar vanilat, galbenusuri si albusuri(150g)batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata, se coace la cuptor cu temperatura moderata, 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.

0 Responses to "Budinca din taitei cu mac"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog