Budinca din macaroane si sirop

Author: Unknown // Category: , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii,portia=250g):
·        macaroane-500g
·        unt-100g
·        faina-200g
·        lapte-500ml
·        oua-200g
·        zahar-200g
·        branza de vaci-300g
·        vanilina-0,125g sau zahar vanilat10g
·        sirop de fructe250g
·        sare-10g

pentru tava:
·        margarina-50g sau unt-50g
·        pesmet-50g



Operatii pregatitoare:
Macaroanele se rup, se introduce in apa clocotita cu sare si se fierb circa 15minute. Se adauga apa rece, se lasa la racit 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii:
Din 100g unt, faina dizolvata in 100ml lapte rece si lapte(400ml) se prepara un sos alb, amestecand cotinuu la foc moderat, pentru ca sa nu se formeze aglomerari;se adauga zahar si vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.Se adauga macaroanele fierte, branza de vaci, galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca usor.Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperature moderata, 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste la cald, cu sirop de fructe deasupra.

0 Responses to "Budinca din macaroane si sirop"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog