Budinca din gris cu sos de vin

Author: Unknown // Category: , , ,

Materii prime(pentru prepararea a 10 portii,portia=180g, ):
·        gris-300g
·        oua-200g
·        zahar-150g
·        lapte-1.200l
·        vanilina-0.25g sau zahar vanilat-10g
·        sare-5g

pentru tava:
·        margarina sau unt-50g
·        pesmet-50g

pentru sos:
·        zahar-100g
·        oua(2galbenusuri)-50g
·        vin alb-200g


Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii:
Grisul se toarna putin cate putin, in laptele care fierbe in clocot, amestecand mereu. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Se adauga zahar si sare, cu 10 minute inainte de terminarea fierberii. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si  se lasa sa se raceasca.Grisul cu lapte fiert si racit se amesteca cu albusurile si galbenusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel:galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga treptat vinul si se continua baterea la cald, 5-10minute.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste la cald, cu sos de vin deasupra.

0 Responses to "Budinca din gris cu sos de vin"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog