Budinca din orez cu sos de cacao

Author: Unknown // Category: , , ,

Materi prime (pentru prepararea a 10 portii,portia=250g budinca;sos de cacao=20g):
·        orez - 600g
·        lapte - 1,800l
·        oua - 200g
·        zahar - 200g
·        vanilina - 0,25g sau zahar vanilat-10g
         ·        sare - 10g

pentru tava:
·        margarina sau unt-50g
·        pesmet-50g

pentru sos:
·        cacao-15g
·        zahar-100g
·        oua(2galbenusuri)-50g
·        lapte-150g
·        zahar vanilat-5g


Operatii pregatitoare:
Orezul se allege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Cacao se cerne. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii:
Orezul se fierbe in apa. Cand este aproape fiert se scurge apa, se aduga laptele fierbinte, se continua fierberea la foc moderat, se adauga zahar si sare. Cand orezul a fiert si laptele a fost inglobat, se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Orezul cu laptele fiert si racit se amestece cu galbenusuri si albusuri batute spuma, amestecand usor. Compozitia rezultata se asaza in tava unsa cu margarina  sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata, 20-30minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel:galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar, cacao si zahar vanilat, pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga treptat laptele si se fierbe 10-15minute, amestecand continuu,pana ce se ingroasa putin.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de cacao.

0 Responses to "Budinca din orez cu sos de cacao"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog