Budinca cu fructe confiate

Author: Unknown // Category: , ,

Materii prime (pentru prepararea a 10 portii,portia=150g):
·        lapte - 700g
·        zahar - 150g
·        fructe confiate - 200g
·        amidon-50g
·        paine alba-250g
·        oua-200g
·        vanilina sau zahar vanilat-0.25g

pentru tava:
·        margarina sau unt-25g
·        zahar-50g

pentru sos:
·        zahar-50g
·        oua(2galbenusiri)-50g
·        vanilina-0.125g sau zahar vanilat-10g
·        vin alb-125g


Operatii pregatitoare:
Painea alba se curate de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Fructele confiate se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece  si se separa albusurile de galbenusuri. Amidonul se cerne si se dizolva in 100 ml lapte rece. Cantitatea de lapte ramasa se fierbe.

Tehnica prepararii:
In laptele fiert, se adauga painea alba,zahar, amidon si se fierb 10 minute, amestecand continuu, se lasa sa se raceasca. Galbenusurile si albusurile se bat spuma, separate. Compozitia de paine se amesteca cu zaharul vanilat, fructe confiate, galbenusurile si albusurile de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si se tapeteaza cu zahar,se niveleaza suprafatasi se coace la cuptor, la temperature moderata 30-40 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel:galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga vin, vanilina sau zahar vanilat si se continua baterea la cald 5minute. 

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, cu sos de vin deasupra. Se serveste la cald.

0 Responses to "Budinca cu fructe confiate"

Trimiteți un comentariu

 
 
BlogCatalog